Thursday, February 26, 2009

HILANG



TAK mahu bercakap banyak cuma cukuplah ia tentang aku yang kehilangan, hilang arah dan makin hilang dari pandangan...

Saturday, February 21, 2009

aku yang MARAH-MARAH!

TAK tahulah kenapa minggu ini aku begitu meraikan sangat rasa marah-marah aku ini. Tak tahu dari mana mulanya tetapi makin lama makin membakar dan aku pun mula menyala-nyala, berjelaga.

Aku tak tahu sama ada ia berpunca dari tugasku dari hujung minggu lalu dan meleret hingga ke minggu ini, atau SMS yang membuat aku 'sentap' atau sikap seseorang yang tak sedar diri atau sistem hidupku yang pincang: semuanya memang sudah salah di depan mata.

Ada kalanya aku tidur bertemankan marah-marah ini, malah terfikir untuk melakukan sesuatu untuk membalas dendam kesumat in a creative but painful way (nauzubillah).

Ada juga yang cuba mengorek, hanya sedikit yang tiris, selebihnya masih terpendam dalam rasa marah-marah ini. Aku selesa begini, agaknya.

Akhirnya semua itu akan reda sendiri, hasil diamku untuk beberapa hari. Ada yang sudah kuanggap selesai tetapi masih ada yang menjeruk dalam diri yang marah-marah ini. Aku perlu masa...

Harap hujung minggu ini, marah-marah ini akan usai jua. Ceh!

Tuesday, February 17, 2009

RM5 je?

Macam tak percaya je. Malam tadi aku makan dengan member bayar RM5 je. Walaupun yang kitaorang makan hanya dua keping roti boom, teh o suam dan air suam, plus kentang lenyek nak cicah dengan roti tu tapi mamak tu mintak RM5 je.

Ntah, selalunya makan kat kedai mamak ni kalau tak de RM10 tak cukup. Tapi aku heran sebab bayar RM5 je untuk makan waktu ekonomi meleset macam ni. Tak kesahlah kalau korang tak heran, tapi aku masih heran sampai hari ini

Tak tahulah kalau kena bayar lebih kalau makan benda sama hari ni.

Wednesday, February 11, 2009

OUTTA my head

THIS is very funny. I just can't stop laughing while doing it over and over again ..hahaha

RULES:1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?Ingkar- Bunga Citra Lestari

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?Bukannya Satelit-Elyana (huh?)

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?We Belong Together-Mariah Carey

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?Janjiku-Sofaz

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?Terlalu Cinta-Rossa

6. WHAT'S YOUR MOTTO? Kau@Aku-Elyana

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?Segalanya Mungkin-Headwind

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?Lets Get It Started-Black Eye Peas

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?Tak Mengapa-A Rahman Hassan (hahaha)

10. WHAT IS 2 + 2?So Sick-NeYo

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?I Want To Hold Your Hand-Beatles (lagi nak ketawa)

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?Kasih Tak Sampai-Padi (alo.. sedihnya)

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?Ray of Light-Madonna

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?Tell Me-P Diddy feat Christina Aguilera

15. WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?Give It To Me- Sean Paul feat Eve (menarilah sampai pagi haa..)

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?I Got It From My Mama- Will. I.Am (gilo?nak menari lagi?)

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?Superman-Five For Fighting (erkk)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?Stikwitu- Pussycat Dolls (lalala...)

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?Butterfly-Mariah Carey

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?Salut-Spider (aparaaa)

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?Hey There Delilah-Plain White T

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?Outta My Head-Ashley Simpson

Sunday, February 8, 2009

mari BELAJAR

belajarlah dari sejarah, tuan-tuan
bila negara tergadai dek percaturan tak berakal

belajarlah dari bidalan, tuan-tuan
ikut hati mati, ikut rasa binasa, ikut marah parah

belajarlah dari kesilapan, tuan-tuan
bukan terus belajar membuat kesilapan

Friday, February 6, 2009

MOMOK

AKU baru je tengok cerita Keliwon kat tivi malam tadi. Emm..satu lagi cerita seram untuk sajian peminat2 cerita hantu di Malaysia ni. Lepas cerita Susuk, Anak Pontianak, Kekasihku Seru dan terakhir sekali Puaka Niyang Rapik, macam2 jenis hantu pulak yang dah dibenarkan masuk kat tivi sekarang.

Rasa akulah mungkin cerita seram dari Jepun ,Korea dan Thailand macam Ju-On, The Ring, Dark Water dan banyak lagilah (makin meremang pulak bulu roma) jadi pencetus pada minat orang kita nak buat filem seram macam Pontianak Harum Sundal Malam, Chermin, Puaka Tebing Biru dan sekarang ni melarat ke tivi pulak..

Teringat pulak masa kecik2 dulu kononnya filem macam ni tak boleh ditayangkan sebab khurafat dan tahyul (ingat tak cerita Fantasia*) tapi sekarang mungkin orang dah berfikiran terbuka dan dah moden kot (walaupun ada lagi yang sikit2 jumpa bomoh). Tu yang dah boleh siar sekarang kot.

Tapi bagi aku filem Melayu dulu2 pun banyak yang seram dan sampai sekarang tak de tayang kat tivi macam Perjanjian Syaitan, Dendam Dari Pusara, Rahsia etc... Tak tahu la bila nak tayang balik kt tivi tapi memang seram gila...sampai sekarang pun masih terasa seramnya. Takuttt


p/s Nak tanya, camna nak upload gambar hantu kat web? Hihihi...

* cerita seram ke ni? Tak sure la pulak